SrH: Berg og Didrichsen forlenger

Postet av Melhus IL - Fotball den 27. Nov 2008

Jan Ketil Berg fortsetter som hovedtrener for seniorlaget i Melhus
(foto: Trønderbladet)
(27.11.08) Seniorlaget er i full gang med forberedelsene til neste års tredjedivisjon, og i følge sportslig leder Eirik G. Sund har man ikke vært bedre i rute på mange år. Før helga ble det klart at klubbens nåværende trenerteam, Jan Ketil Berg og Svend Didrichsen, fortsetter i sine roller i klubben.
Soleklare førstevalg

- Vi er særdeles fornøyd med at de har sagt ja til å ta på seg treneransvaret for sesongen 2009, sier sportslig leder Eirik G. Sund i en pressemelding som ble sluppet til Trønderbladet lørdag.

Etter en sesong med varierende resultater hvor man lå an til nedrykk før sommeren, men på høsten fremsto som et av formlagene i avdelinga, var det lenge usikkert om trenerduoen ville være en del av fremtiden i seniorlaget. Usikkerheten knyttet seg først og fremst til det labre treningsoppmøtet i sesongoppkjøringen, noe som gjorde det nærmest umulig for trenerne å bygge et lag. 


Spillerne må bidra


Jan Ketil Berg sier til TB at han ikke orker å bruke tid på å trene Melhus i tredjedivisjon dersom historien fra i år gjentar seg. Da møtte det opp mellom fem og ti spillere på trening i lengre perioder. - Skal man bli et godt fotballag, må man øve sammen. Da må vi få plass ei spillergruppe som har tid, og som ønsker å bruke mye av tida på fotball, sier Berg til Trønderbladet.

Det er derfor med forbehold at Berg nå tar på seg oppgaven med å trene seniorlaget neste sesong. Dersom treningsoppmøtet uteblir i månedene etter nyttår, vil ikke treneren være med lenger. Berg har flere ganger vært ute i media de siste sesongen og etterlyst mer treningsvilje hos spillerne i A-stallen.


Noe er på gang

Selv om Berg er klar i sin tale om at det må trenes mer, har han også forståelse for at enkelte spillere ikke klarer å trene fem dager i uka. Derfor er han tilhenger av at klubben nå ser ut til å børste støvet av klubbens rekruttlag i 5.divisjon. Videre ser han positiv utvikling på organisasjonsfronten i fotballavdelinga; - Vi trenere har stilt krav for å fortsette, også når det gjelder organiseringa rundt laget. Hvis tre-fire ildsjeler fortsatt skal drifte senioravdelingen i klubben er det ikke håp. Vi må dele kaka i flere biter, sier Berg til Trønderbladet.

Han gir honnør til sportslig leder Eirik G. Sund og enkelte av spillerne i klubben, som har satt i gang en prosess som - dersom den lykkes - vil føre til at Berg gir sitt endelige ja til å fortsette. Berg sier til Trønderbladet at han har inntrykk av at man har gått grundigere til verks enn i fjor høst, og at det absolutt er en større entusiasme i og omkring klubben.


Glad for å få med Svend

Jan Ketil Berg skal også være fornøyd med at hans assistent de to siste sesongen, Svend Didrichsen, også har valgt å fortsette. Dette sier Øystein V. Johnsen, som har båret kapteinsbindet under de to trenerne de siste sesongene. - Det synes helt klart for oss som sitter i spillerutvalget for senior at dette er den beste løsningen på trenerspørsmålet og det er spesielt hyggelig at en avklaring omkring dette spørsmålet kommer i god tid før jul, sier Johnsen.

Han har snakket med flere spillere i løpet av sesongen angående trenerduoen, og sitter igjen med inntrykket av at de to utfyller hverandre på en god måte.

- Jan Ketil er en person som har sterke og klare meninger om det meste, noe som ikke alltid er like ukomplisert i et spiller-trener-forhold. Da er det godt å ha en skikkelig humørspreder som Svend i nærheten, som i tillegg til å skape positiv stemning også har et godt blikk for utvikling av detaljer hos spillere, fortsetter Johnsen.


Jan Ketil Berg

Da Jan Ketil kom tilbake til Melhus høsten 1987, etter åtte år i Strindheim, lå Melhus i 5.divisjon. Han førte laget opp en divisjon det første året. Deretter hentet han tidligere lagkamerat Tore Lindseth til klubben, og sammen holdt på å føre laget opp i 1. divisjon. I 1992 manglet det bare ett fattig mål på å klare det. - Vi har erfaringen og vet hva som kreves for å komme tilbake. Det er opp til fotballavdelinga i Melhus å stake ut ny kurs for framtida. Det er mye talent i klubben, og vi kommer tilbake, lover Jan Ketil.

(Tekstutklipp fra Trønderbladet 20.09.2005)

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.