To ildsjeler hedret med Fortjenestemedalje

Postet av Melhus IL - Fotball den 2. Nov 2008

(02.11.08) Melhus Idrettslag feirer i år 110-årsjubileum og på jubileumsfesten, som ble arrangert på Høvdingen fredagskveld, ble to ildsjeler fra fotballavdelingen hedret med idrettslagets Fortjenestemedalje. Både Trond Bjørgvik og Johan Dahl har lagt ned en utrolig stor innsats for Melhus Fotball over flere tiår, og begge er den dag i dag fortsatt aktiv som trener i klubben. MelhusWeben stiller seg i rekken av gratulanter! Velfortjent!!!
Trond Bjørgvik gir informasjon til J92-spillere på HydroCup i sommer

Trond Bjørgvik

Trond startet å trene aldersbestemte lag i Melhus i begynnelsen av 80-tallet, mens han fortsatt spilte på seniorlaget.

Trond har trent alt av aldersbestemte lag fra miniputt til juniorlag (både gutte- og jentelag). I tillegg har han også trent seniorlaget. De siste årene har Trond lagt ned en kjempejobb på jentesiden og er i år trener for det lovende juniorlaget som spille på det høyeste divisjonsnivået i Trøndelag.

Les også:
Det er ikke bare på treningsfeltet at Trond har lagt ned en stor innsats for Melhus. På den administrative siden har han både vært formann i fotballavdelingen og sportslig leder for seniorlaget. I tillegg til å være juniortrener så er Trond også for tiden Treneransvarlig i Melhus.

Trond har i snart 30 år hatt treneroppgaver/verv i Melhus og han er fortsatt aktiv i Melhus.

Trond representerte Melhus både på gutte- og juniorkretslaget til Sør-Trøndelag, og spilte på seniorlaget fram til midten av 80-tallet. Han var en sentral spiller på seniorlaget da det høsten 1978 var fotballfeber i Melhus og laget spilte seg opp i 3.divisjon (dagens 2.divisjon).

Trond har ett utrolig sterkt engasjement for fotballen i Melhus og det er ingen tvil om at Melhus er klubben i hans hjerte. Hans brennende interesse for utviklingen av fotballen i Melhus kommer tydelig fram gjennom at han ofte er å se i Gruva for å bivåne kamper for aldersbestemte lag.

Som en liten kurositet kan det nevnes at Trond var trener for guttelaget til undertegnede i 1981 (Kretsmestre i Sør-Trøndelag) og i dag er en av trenerne på juniorlaget hvor begge mine døtre spiller.

Trener:
- Startet som trener for aldersbestemte lag i begynnelsen av 1980-årene
- Har trent alt fra miniputter til juniorlag
- Ett år seniortrener sammen med Steinar Mikkelsen på midten av 1980-tallet
- Trener i jentefotballen de senere år, i år trener for J92/Junior damer

Verv – Oppgaver:
- Formann i fotballavdelingen i begynnelsen av 1990-årene
- Sportslig leder senior midten av 1990-årene
- Treneransvarlig i klubben

Spiller:
- Startet på "Søberg" da det var sonelag på Melhus. Andre lag var bla. Sentrum V, Sentrum Ø, Åsen, Yragutten og Østre
- Aldersbestemt fotball for Melhus fra midten av 60-tallet med bla. deltagelse i det første Norway Cup i 1972
- Spilt på kretslaget både på gutte- og juniornivå
- Spilte sin første seniorkamp i 1972 og spilte på A-laget til midten av 80-tallet
- Var med å spille Melhus opp til 3.divisjon (dagens 2.divisjon) i 1978Johan Dahl tar en opptelling av spillerne før en sonesamling i Gruva i høst

Johan Dahl

Johan tok sitt første verv i Melhus som 16-åring da oppmannen på guttelaget han spilte på i 1970 dessverre ble rammet av sykdom.

I løpet av perioden 1978-2005 har Johan 19 sesonger med treneransvar for aldersbestemte lag i Melhus (både gutte- og jentelag).

Les også:
Fra 1997 og fortsatt den dag i dag har Johan gjort en kjempejobb i sonearbeidet som utviklingsklubben Melhus har ansvaret for i hele Gauldalen.

I tillegg har Johan sittet i styret i Melhus, samt hatt ansvar for oppgaver som sonefotball (internserie) og Melhuscup.

Tilsammens har Johan 28 sesonger med treneroppgaver/verv i Melhus og han er fortsatt aktiv både i Melhus og på kretsnivå. Senest i sommer var Johan instruktør på Trøndelag Fotballkrets sin talentleir på Steinkjer.

Johan representerte Melhus både på gutte- og juniorkretslaget til Sør-Trøndelag, og spilte på seniorlaget fram til 1976.

Johan er meget seriøs, nøyaktig og pliktoppfyllende i det arbeidet han utfører for Melhus og gjennom sitt arbeid med spillerutvikling følger han nøye med på det som finnes av talenter i klubben.

Trener:
1978:         Gutter født 62
1982-1986: Gutter født 70
1987:         Gutter født 74
1988-1993: Gutter født 79
1994:         Gutter født 78-79 (Keepere)
1996-1997: Gutter født 81
2000:         Gutter født 85
2000:         Jenter født 85/86
2004-2005: Gutter født 89

Verv - Oppgaver:
1970:         Lagleder og spiller gutter født 1954-1956
1986:         Styremedlem i Melhus Fotball
1987:         Ansvarlig for sonefotball, internserie i klubben
1987:         Ansvarlig for Melhuscup

Melhus Fotball - Sone Gauldal:
1997-2008: Instruktør jenter
2001-2008: Instruktør sonelag jenter - felles sonelag i soneturneringer og soneserie
2007-2008: Instruktør Tr.lag Sør, soneserie 3 jenter født- 92-94
2008:         Instruktør på TFK sin talentleir for jenter født-94
2006-2008: Spillerutviklingsansvarlig, TK, i Melhus Fotball - utviklingsklubb i sone Gauldal

Spiller:
Tidlig 60-tall: Spill for Sentrum Vest, intern sone - klubb serie.
1965:           Debut smågutter
1965-1972:   Aldersbestemt fotball
1970:           Guttekretslag
1972:           Juniorkretslag
1971-1976:   Junior – Senior (debut senior A 1971 i cupkamp mot Nes/Oksvold)
1980-1990:   Oldboys og veteranIldsjeler for Melhus Idrettslag i mange år
Trond Bjørgvik (Fortjenestemedalje), Sivert Keiserås (Fortjenestemedalje), Magne Thomassen (Æresmedlem), Per Sand (Æresmedlem), Audun Kleiven (Fortjenestemedalje) og Johan Dahl (Fortjenestemedalje)

Hedret på jubileumsfesten fredag 31.10.2008

På jubileumsfesten for Melhus Idrettslag 110 år ble følgende ildsjeler hedret:

Fortjenestemedalje:
- Trond Bjørgvik (fotball)
- Johan Dahl (fotball)
- Sivert Keiserås (ski)
- Audun Kleiven (orientering)
- Gunn Amundal (volleyball) - ikke tilstede

Æresmedlem:
- Magne Thomassen (skøyter, økonomi, festival)
- Per Sand (styrkeløft) 

Sivert Keiserås har i tillegg til sin innsats for skiavdelingen også vært trener for G92-laget i fotball, mens Magne Thomassen også har vært lagleder for ett guttelag i årene rundt 1980.

Vedtekter for æresbevisninger i Melhus IL finner dere HER, og en oversikt over tidligere Æresmedlemmer / Fortjenestemedaljer kan dere lese HER.Melhus - Senior herrer - Sesongen 1974
Bak f.v. Kjell Hansen (hjelpeoppmann), Ingebrigt Skjegstad, Arnt Mikkelsen, Kåre Onsøyen, Hans Hansen, Torstein Løvseth, Steinar Mikkelsen, Tor Bjøru, Dag Melbye og Erling Brandsæther
Foran f.v. Johan Dahl, Jan Havdal, Arne Bjøru, Kjell Vikan, Arild Handberg, Ketil Undlien og Trond Bjørgvik

Sammen på A-laget i begynnelsen av 70-tallet

Trond og Johan spilte flere sesonger sammen på A-laget i første halvdel av 70-tallet, men da hadde "guttene" både litt lengre og mer farge i håret enn i dag ;-)

I 1974 var de begge med da A-laget holdt til i 5.divisjon etter å ha rykket ned året før, og målsettingen var selvsagt å spille seg opp i 4.divisjon igjen.

Avdelingen i 5.divisjon var det året rekordjevn og i Medlemsbladet kunne en lese følgende som Harald Svendsen hadde skrevet om serieinnspurten:

"Aldri har vel en serie vært så spennende og jevn som i 5.divisjon i år, noe som tabellen viser. 4.divisjon forsvant lenger og lenger i det fjerne etter som vi pådro oss det ene tapet etter det andre utover i sesongen. Men da det gjenstod en serieomgang pluss en hengekamp mot Rennebu var sjansen der igjen.

Med seier over Glimt og Rennebu var vi i 4.divisjon på bedre målforskjell, forutsatt at Leinstrand slo Lundamo. Leinstrand maktet sin oppgave, men Melhus tapte.

Nå var situasjonen en helt annen. Med tap for Rennebu ville vi ligge på tredje siste plass på tabellen og nedrykkingsspøkelset var over oss. Det ble uavgjort mot Rennebu og fornyet kontrakt.

En kan si at vi stod med den ene foten i 4.divisjon den ene helga, og den andre i 6.divisjon neste helg."


Toppscorer på A-laget denne sesongen var Arnt Mikkelsen, og av de 25 spillerne som hadde vært innom A-laget i 1974, så var 9 av dem juniorspillere. Det lovet bra for neste sesong og i 1975 ble det da også opprykk til 4.divisjon.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.